Helmuth Tjemmes: Fotograaf

“Ik ben geboren in Rotterdam. Mijn vak is installatietechniek en ontwerper, maar in mijn vrije tijd ben ik al op jonge leeftijd gaan fotograferen. Eind jaren vijftig had ik mijn eerste camera en daarna kocht ik steeds een betere. Ik fotografeerde vooral buiten, bijvoorbeeld bij evenementen als Koninginnedag of muziekfestivals.”

“Ik kwam met DIG IT UP in aanraking tijdens een bijeenkomst van de Rotterdamse Zoldervondsten, in 2016 in de bibliotheek. Evan is daarna een keer bij mij thuis langs geweest om mijn foto’s te zien. Hij wilde er graag iets mee doen, zoals een expositie organiseren. Dat vond ik erg leuk, het gaf me de mogelijkheid om mijn foto’s aan andere te laten zien. Ik ben al mijn foto’s gaan scannen en zoek ze per jaar uit. Er zijn er nu al bijna 300 in hoge resolutie aan het Stadsarchief Rotterdam overgedragen. DIG IT UP heeft me die mogelijkheid gegeven. De expositie STAD trok ook veel belangstelling. Ik ben er blij mee dat mijn foto’s zo worden gewaardeerd.”