John Mocnik, fotograaf

“Ik fotografeerde in de jaren tachtig veel voor Bluetiek-in en maakte foto’s van optredens, bezoekers en modeshows. Ik vond de optredens sowieso leuk om bij te zijn en herinner me onder meer Imagination, Sharon Redd en Centerfold.  
Bluetiek-in was dé plek waar muziek, jeugd en kleding één geheel was dat in eerste instantie de disco-stroming vormde en later overging in house. 

Op de facebookpagina over Bluetiek-in plaatste ik een paar foto’s die ik daar had genomen in de jaren ’80. Evan van DIG IT UP nam contact met mij op met de vraag of ik nog meer foto’s en de originele negatieven had. En of ik die voor dit project ter beschikking wilde stellen.  

Al mijn negatieven zijn inmiddels gescand en geoptimaliseerd, wat veel werk was maar heel erg leuk om al die foto’s weer terug te zien. Ten behoeve van de archivering worden er omschrijvingen bij geplaatst, zodat ze goed zijn terug te vinden. We gaan ook nog kijken naar de kleding van Bluetiek-in, waarbij het opvallend is dat bepaalde kledingstukken en modellen weer terugkeren, net als bijvoorbeeld platen en zelfs cassettes. Ik vind het gaaf en leuk om aan dit project mee te werken.”