Digital Playground bestaat op 7 september 2018 20 jaar. Voor deze gelegenheid publiceert DIG IT UP het archief van Digital Playground van 1998 t/m 2009.

Digital Playground leert kinderen en jongeren omgaan met de creatieve mogelijkheden van computers en is in 1998 ontstaan in theater Hal 4 in Rotterdam. Directeur Evan van der Most had in Madrid gezien hoe kinderen in een wijkcentrum creatief leerden omgaan met computers en wilde een dergelijk initiatief ook in Rotterdam uitvoeren. De uitgangspunten zijn ‘learning by doing’ en ‘peer to peer education’ zodat de workshopleiders, doorgaans startende kunstenaars of studenten, qua leeftijd en achtergrond zo dicht mogelijk bij de doelgroep zitten. Vanaf het begin werd een verbinding gelegd met kunst en cultuur.

Sinds 2009 is Digital Playground een zelfstandige stichting met een Raad van Bestuur. De activiteiten vinden plaats in de van alle apparatuur voorziene ruimte in de Schilderstraat, in het verlengde van de Witte de Withstraat. De focus ligt op het aanbod voor scholen, gemiddeld nemen jaarlijks 5.000 scholieren deel aan de workshops. 

Kijk ook op: https://digitalplayground.nl/

En https://nl.wikipedia.org/wiki/Digital_Playground

ONLINE EXPO

FILM
FOTO