Wat doet DIG IT UP?

DIG IT UP heeft naam gemaakt als belangrijke schatgraver van de Rotterdamse stadscultuur. Onbekend beeld- en geluidsmateriaal wordt ‘opgediept’ en voor altijd ontsloten als uniek erfgoed van de stad. Door middel van exposities, documentaires, publicaties, talkshows en online-platforms toont DIG IT UP zo een nieuwe stadsgeschiedenis in beeld en geluid.

Crowdsourcing’

door doelgerichte interactie met het publiek zoekt en vindt DIG IT UP uniek beeld- en geluidsmateriaal ‘bij de mensen thuis’.

Netwerk

met medewerking en expertise van gerenommeerde instellingen (zoals het Stadsarchief Rotterdam) wordt het gevonden beeld- en geluidsmateriaal altijd op waarde geschat

Opdrachten

wij werken ook in opdracht van bedrijven, instellingen en particulieren. Denk aan het produceren van (etalage) tentoonstellingen, het doen van beeldonderzoek, het bij het publiek oproepen van beeldmateriaal op thema, of het aanleveren van content voor websites of boekuitgaven.

Publiciteit

door middel van 24/7 etalagetentoonstellingen, maar ook met filmvertoningen, beeldpresentaties, rondleidingen, talkshows en online-platforms zorgt DIG IT UP dat Rotterdam kan kennismaken met nog nooit eerder vertoonde beeld.

Digitalisering:

met optimaal gebruik van de nieuwste digitale technieken kunnen dergelijke vondsten behouden blijven en aan de stadscollectie worden toegevoegd. Het gaat vaak om unieke amateuropnames, die niet meer met moderne apparatuur zijn af te spelen en enkel nog op werkende ‘old school’ apparatuur met de juiste software versies nog af te spelen en om te zetten zijn. Denk aan bijzondere collecties die in archieven van bedrijven, instellingen of gewoon bij particulieren thuis liggen te ‘verstoffen’.

‘Inloop-lab’

in de laagdrempelige werkplaats van DIG IT UP (het zogeheten erfgoed-lab) kunnen particulieren hun oude opnamen laten conserveren. Foto’s worden perfect gescand, gedigitaliseerd en bewerkt. Filmopnamen komen weer tot leven en geluidsbanden van vroeger zijn weer af te luisteren. Het herontdekte en unieke materiaal komt op deze manier weer beschikbaar voor de eigenaren zelf, maar wordt tegelijkertijd toegevoegd aan het collectieve geheugen van de stad.

Algemene informatie

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag: Gesloten 

Woensdag: Gesloten

Donderdag: Gesloten 

Vrijdag: Gesloten

Zaterdag: Gesloten

Zondag: Gesloten 

Contact

+31642131082

Contact@digitup.nl

Bereikbaar tijdens de openingstijden.